hu
Budapest
le
H-1068 Budapest, Benczúr utca 35. • Telefon: (+36 1) 479-5650 • E-mail: www.hotelbenczur.hu
header
header header
Szobafoglalás és árak
Érkezés:
Távozás:
Szobák:
1 ágyas
2 ágyas
Gyermekekkel utazik?
 
3 ágyas
4+
Szobafoglalás és árak
Érkezés:
Távozás:
Szobák:
1 ágyas
2 ágyas
Gyermekekkel utazik?
 
3 ágyas
4+

Top 5 a környéken

Városliget

SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Évtizedek óta a kikristályosodott irányvonal az egyetemleges európai és egyiptomi műkincsek bemutatása az időszakos kiállítások mellett. Gyűjteményeiben az európai képzőművészet minden korszakából láthatók igazi remekművek, a világ leghíresebb művészeinek – köztük Giotto, Leonardo, Raffaello, Rembrandt és Tiepolo, Ribera, Murillo, Goya, Pieter Bruegel, Van Dyck alkotásai.
http://www.szepmuveszeti.hu

FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT

Csodálatos Europa Nostra-díjas állatkert Budapest központjában! A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, hiszen csaknem százötven éves múltra tekint vissza. A kert első lakója Bécsből érkezett. Ferenc József, és Sisi ajándéka egy zsiráf volt. Önfeledt kikapcsolódás, műemléki állatházak, mint az elefántház, egyedülálló interaktív kiállítótér, a Varázshegy várja a látogatókat. Csodálatos parkjának bejárásához és a Pálmaházhoz legalább fél nappal számoljunk. A szomszédos étterem, a Gundel egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal és felhelyezte Magyarországot a világ gasztronómiai térképére.
http://www.zoobudapest.com

VAJDAHUNYADVÁR

A Városligeti-tó partján álló vár eredetileg fából és kartonból készült a magyar millenniumi ünnepségekre. A vár képében ezer év magyar építészete - a romántól a gótikán illetve a reneszánszon át a barokkig - jelenül meg. Elkészülte alkalmával az óriás makett olyan sikert aratott, hogy később kőből is megépült. Ma a Mezőgazdasági Múzeumnak ad otthont. Tóra néző oldala az erdélyi Vajdahunyad várát idézi.
http://www.mezogazdasagimuzeum.hu

SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ

Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője. A főváros legmélyebb és legmelegebb vizű forrása 74-75 Celsius-fokos. Vízösszetétel: Nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős. Az ivókút vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridot tartalmazó gyógyvíz.
http://www.szechenyifurdo.hu

NAGYCIRKUSZ

Közép Európa egyetlen kőcirkusza, mely egész évben üzemel. A budapesti Városligetnek már az 1800-as években is volt cirkusza, de a fénykora 1936-tól kezdődött. Épületében világhírű artisták produkcióikkal nyűgözik le a közönséget.
http://www.fnc.hu

 

Budapest vonzereje | Programok | Top 10 látnivaló | Top 5 a környéken