hu
Budapest
le
H-1068 Budapest, Benczúr utca 35. • Telefon: (+36 1) 479-5650 • E-mail: www.hotelbenczur.hu
header
header header
Szobafoglalás és árak
Érkezés:
Távozás:
Szobák:
1 ágyas
2 ágyas
Gyermekekkel utazik?
 
3 ágyas
4+
Szobafoglalás és árak
Érkezés:
Távozás:
Szobák:
1 ágyas
2 ágyas
Gyermekekkel utazik?
 
3 ágyas
4+

Top 10 látnivaló

Budapest

HŐSÖK TERE

A hatalmas terület három fő eleme az 1896-ban épült Műcsarnok, az 1906 decemberében átadott Szépművészeti Múzeum és a kettőt vizuálisan összekötő Millenniumi emlékmű, melynek 36 m magas középső oszlopán Gábriel arkangyal a Szent Koronát és az apostoli kettős keresztet tartja. Az emlékmű eklektikus stílusban épült, félköríves alakban. A bal és a jobb oszlopcsarnokban a magyar történelem hét–hét neves személyiségének bronzszobra áll.

ANDRÁSSY ÚT

Az Andrássy út Budapest 2310 m hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a Belvárost köti össze a Városligettel. Az Andrássy út az alatta haladó Millenniumi Földalatti Vasúttal és a végében fekvő Hősök terével együtt 2002-ben a világörökség része lett. Budapest eklektikus épületeinek színe-java itt látható, számos gyönyörű, belső teret, szobrot, szökőkutat rejtő bérházzal és az Ybl Miklós tervei alapján épült Operaházzal.
http://www.operavisit.hu

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI

A város hivatalosan 1934-ben nyerte el a fürdőváros címet, de már az ókori rómaiak is élvezték a természetes hőforrások kincseit. Naponta 70 millió liter gyógyvíz buzog fel az eddig feltárt 118 természetes forrásból, 21–78 Celsius-fokon. Budapest 15 gyógyfürdője közül 10 egész évben nyitva tart. Budapest számos ivókútjából pedig meg is kóstolhatjuk a gyógyhatású vizeket. Leghíresebb fürdők: Széchenyi Fürdő, Gellért Fürdő, Király Fürdő.
http://www.budapestgyogyfurdoi.hu

BUDAI VÁR

A budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége. A királyi palota az ország szimbóluma; a XIII. századtól csaták, háborúk színhelye. A Szentháromság téren álló Mátyás-templom Budapest egyik legszebb és leghíresebb katolikus temploma –, öt múzeum, több történelmi jelentőségű épület, emlékmű és színház is található itt. A Halászbástyáról és a Nemzeti Galéria előtti térről fenséges a panoráma, a Duna egyik legszebb szakasza látható innen.

LÁNCHÍD

A főváros első, műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogat Budapestre. Gróf Széchenyi István felkérésére William Tierney Clark tervező és Adam Clark kivitelező építették meg 1839–1849 között. A világháborús pusztításokat ez a dunai híd sem élte túl, 1949-ben, készítésének 100. évfordulóján építették újjá. A budai oldalon található alagút tetejére gyalog is fel lehet jutni, ahonnan kiváló látkép nyílik a Dunára.

PARLAMENT

A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, a neogótikus stílusban épült Parlament. Az épületegyüttest 1884–1904 között építették Steindl Imre tervei szerint. A 691 helyiségből álló építmény hossza 268 m, kupolájának magassága 96 m. 2000 óta az Országházban láthatóak a magyar koronázási jelvények: Szent István koronája, a jogar, az országalma és a reneszánsz-kori kard. Az épület előtti tér 2014. tavaszán új arculatot kapott.
http://www.parlament.hu

SZENT ISTVÁN BAZILIKA

A Szent István Bazilika Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete, Budapest kiemelkedő turisztikai nevezetessége. Itt őrzik ereklyeként a bazilika névadójának, a magyar államalapító király, I. (Szent) István épségben maradt mumifikálódott jobb kezét, a Szent Jobbot. Budapest legnagyobb templomának kupolája a város minden pontjáról látható. A klasszicista stílusú bazilika 1851-től 1905-ig épült és itt helyezték örök nyugalomra az egyik leghíresebb magyart, Puskás Ferenc labdarúgót 2006-ban. A bazilikában rendszeresen tartanak orgonakoncerteket.
http://www.bazilika.biz

DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGA

A világ második és Európa – az amszterdamival együtt – legnagyobb zsidó temploma. 1854–59 között épült romantikus stílusban, Feszl Frigyes közreműködésével, Ludwig Förster tervei szerint. A háromezer ülőhelyes zsinagógát erőteljes keleties hatás, sokszínű nyerstégla-használat és a belső térben látható öntöttvas szerkezet jellemzi. A II. világháború idején itt volt a budapesti gettó határa.
A zsidónegyedet bemutató, idegenvezetővel kísért túrán érdemes részt venni.
http://www.dohanyutcaizsinagoga.hu

MARGIT-SZIGET

A Duna zöld hajója, források, fürdők, dús füvű rétek birodalma. A Margit híd és az Árpád híd között elnyúló karcsú, 2,8 km hosszú sziget a főváros legszebb parkja. A szigeten középkori szakrális építészeti emlékek modern „skywalk” úttal, szoborsétányok, az UNESCO által védettnek nyilvánított víztorony és a híres zenélőkút mellett a Hajós Alfréd Uszoda, a Palatinus strand, futópálya, éttermek, szórakozóhelyek is találhatók.

CITADELLA

A Gellérthegy a főváros népszerű kirándulóhelye. Itt található a Citadella – egy egykori erődítmény, amelyet az 1848–49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg-uralkodóház. Innen látható a világörökséget képező budapesti panoráma a legteljesebb pompájában. A hegy nevezetességei még: Szent Gellért püspök szobra, a Szent Gellért Sziklatemplom és a Szabadságszobor.
http://www.citadella.hu

 

Budapest vonzereje | Programok | Top 10 látnivaló | Top 5 a környéken